Како избрисати Андроид телефонску активност и онемогућити Гоогле Воице Хистори?



Андроид, као што сви знамо, је опен соурце мобилни оперативни систем у власништву и развијен од стране Гоогле-а. Разлог због којег је Гоогле купио ОС на првом мјесту био је да натјера већи дио свијета да користи своју тражилицу и друге безбројне производе које Гоогле може понудити.

Иако је већина услуга које нуди Гоогле слободна за употребу, Гоогле зарађује много новца на друге начине. Један од њих укључује прикупљање корисничких података и њихово кориштење за приказивање персонализираних огласа.

Које податке Гоогле прикупља и како?

Иако је већи дио овог корисничког прикупљања података безопасан, он постаје потпуно кршење приватности корисника након неког времена. Гоогле, на пример, бележи сваку вашу активност и чува је на својим серверима. Овај запис укључује вашу локацију, апликације које сте користили, веб локације које сте посјетили, па чак и гласовне снимке када користите Гоогле помоћник.

Пошто је, подразумевано, обавезно коришћење Гоогле налога на сваком Андроид телефону, немогуће је спречити Гоогле да прикупља ваше податке и прати ваше активности, и он-лине и оффлине. Пре него што видимо како можемо боље да заштитимо своје податке, хајде да разумемо Гооглеов став о томе.

Зашто Гоогле прикупља ваше податке?

Као што знате, већина сајтова друштвених медија као што је Фацебоок прикупљају корисничке податке како би стално побољшавали свој систем. Гоогле оправдава своје поступке рекавши да прикупља и чува ваше гласовне податке како би побољшао своје услуге препознавања гласа у свим својим производима. То им омогућава да тачно одговоре сваки пут када користите израз „Ок Гоогле“ да бисте покренули Гоогле помоћника . Још увек постоји забринутост да је Гоогле сачувао све ваше податке и ако неко прекрши своје сервере, они могу да науче много о вама користећи ову информацију.

Дакле, пре него што ствари измакну контроли, можете ући и заправо зауставити Гоогле да снима или чува ваше гласовне податке. То можете урадити тако што ћете 1) обрисати гласовну активност свог Андроид телефона, 2) трајно онемогућити функције за снимање гласа на Гоогле-у и 3) онемогућити редован приступ микрофону .

Како избрисати Андроид телефонску активност?

Можете избрисати активност телефона да бисте трајно онемогућили Гоогле снимање гласа. Прво, хајде да видимо где можете погледати све податке које је Гоогле до сада прикупио и који су похрањени, што, на срећу, нико не може приступити осим вама. Да бисте то урадили, следите кораке у наставку.

Како да прикажете своју гласовну активност коју Гоогле чува

Идите на страницу "Моја активност" и пријавите се помоћу Гоогле налога. Страница ће сада приказати све активности које је Гоогле забележио док сте користили Андроид телефон.

Сада одаберите “ Филтрирај по подацима и производу ” на врху странице. Изаберите “искључите све производе ” да бисте уклонили све одабире. Сада проверите само опцију “ Воице & Аудио ”. Можете додати још један додатни филтер ако желите да снимке гласа гледате само у одређеном временском периоду или на одређени датум.

Када примените филтер, кликните на " Претраживање" и страница ће сада приказати све гласовне записе које је Гоогле икада прикупио . Можете се кретати кроз резултате, репродуковати и слушати било који од гласовних записа који су обавили гласовну претрагу након што сте рекли „Ок Гоогле“.

Следите кораке у наставку да бисте избрисали активност гласа и телефона са Гоогле-а и да трајно онемогућите Гоогле снимање гласа на свом Андроид уређају.

Избришите активности снимања гласа

Први корак је да избришете све податке за снимање гласа које вам је Гоогле икада прикупио. Запамтите, иако ће се ваша приватност на мрежи побољшати, све препоруке, побољшања и персонализација које је Гоогле урадио за ваш рачун, на основу података које је прикупила, такође ће бити обрнута.

На страници „ Моја активност “ снимања гласа, само одаберите икону опција на траци за претраживање на врху, одаберите „ брисање резултата “ и притисните „ ОК “ у дијалогу за потврду.

Алтернативно, можете и појединачно одабрати активности снимања гласа да бисте избрисали или избрисали снимак у одређеном временском периоду.

То је то, сви подаци за снимање гласа са Гоогле-а су сада избрисани.

Ако не желите да било која од ваших активности на мрежи буде ускладиштена у Гоогле-у, можете и да обришете целу активност телефона тако што ћете изабрати Андроид из опције „Филтрирај по подацима и производу“.

Како онемогућити Гоогле Воице Рецординг?

Гоогле снима и чува ваше гласовне активности помоћу микрофона, као када користите гласовно претраживање у различитим апликацијама. Ево како га можете трајно онемогућити и зауставити Гоогле да икада снима ваш глас на Андроид уређају.

Онемогући откривање „Ок, Гоогле“

Примарни начин на који Гоогле снима ваш глас је одмах након што изговорите фразу "Ок Гоогле" и обавите гласовно претраживање. Дакле, да бисте је онемогућили, пређите на апликацију Поставке на Андроид уређају и отворите Гоогле поставке .

Сада изаберите опцију претраге и отворите подешавања . Изаберите опцију Гласовна подударања или опцију Ок Гоогле за детекцију . Затим онемогућите опцију " Реци Ок Гоогле у било ком тренутку ".

Тиме ће Гоогле престати да слуша фразу „ОК Гоогле“ све време.

Можете и да трајно онемогућите Гоогле помоћник са свог уређаја тако што ћете отићи у Подешавања> Гоогле> Претраживање . Отворите поставке Гоогле помоћника, а затим отворите уређај под ставком „ Телефон “ и онемогућите Гоогле помоћник .

Ограничите приступ микрофону на Гоогле

Отворите апликацију „ Поставке “ и идите на „ Апликације и обавештења “ и изаберите Гоогле.

Додирните Дозволе на страници апликације и затим онемогућите дозволу микрофона да бисте спречили Гоогле да користи микрофон.

Искључите или паузирајте историју услуге Гоогле Воице

Онемогућавање Гоогле помоћника и ограничавање приступа микрофону само би спречило Гоогле да прикупи ваше податке на том уређају. Да бисте опонашали исте на свим својим уређајима, можете отићи на страницу Гоогле контрола активности и онемогућити гласовну и аудио активност .

Можете и да паузирате активност ако желите да задржите постојеће снимке. То је то. Потпуно сте и трајно онемогућили Гоогле да прикупља или чува гласовну активност. Поред тога, сада сте избрисали све постојеће записе говорне активности од Гоогле-а.

Иако то може значити да морате ручно обављати претраге умјесто да користите глас. Такође, можда ћете морати да жртвујете те персонализације на основу ваших података. Ако је приватност ваша главна брига, ова жртва је вредна труда. Обавестите ме у коментарима испод које Гоогле услуге које сте онемогућили на Андроид уређају.

Претходни Чланак

Како да преместите адресну траку Цхроме-а на дно или на врх?

Како да преместите адресну траку Цхроме-а на дно или на врх?

Ово је прилично занимљив трик за премјештање Гоогле Цхроме адресне траке на дно екрана изнад навигацијске траке. Пробали смо овај трик и волимо концепт премјештања адресе прегледника Цхроме на дно телефона умјесто на врх. Ово је најпогодније мјесто и лако можете доћи до адресне траке докле год она лежи на дну. Дозволите нам да видимо како да омогућимо Гоогле Цхроме Хоме да донесе Цхромеову адресну траку...

Sledeći Чланак

Како пронаћи локацију пошиљатеља е-поште?

Како пронаћи локацију пошиљатеља е-поште?

Фацебоок Твиттер Пинтерест ВхатсАпп Телеграм Постоји више разлога због којих желите провјерити легитимност е-поште коју сте примили. Са повећањем броја нежељених порука и е-порука са преварама, неопходно је осигурати да одговарате правој особи. Овај идентификатор локације е-поште може вам дати идеју о локацији пошиљаоца и спасити вас од потенцијалних нежељених е-порука. Лако је проверити локацију пошиљаоца е-поште и постоје различити начини да то...