Како избрисати историју на иПхонеу (Спотлигхт, Сафари и Аппс)?



Тражите нешто на Сафарију, које не желите да излажете? Или желите да очистите историју рефлектора са иПхонеа? Ако користите апликације као што су Сафари и Цхроме за сурфовање Интернетом. Користите рефлектор за брзо проналажење информација и датотека. Такође користите бројне апликације на телефону да бисте се бринули о свом личном и професионалном животу. То значи да се на вашем иПхоне уређају чувају много осјетљивих информација и повијест дневника, ако падне у погрешне руке, може уништити ваш живот.

Да видимо како можете избрисати историју Сафарија, Цхромеа, коришћених апликација и, коначно, извршити ресетовање ако је потребно.

Избриши историју посете Сафари

Сафари је Апплеов одговор на Гоогле Цхроме. То је подразумевани претраживач и испоручује се унапред инсталиран на сваком иПхоне и иПад уређају. Као таква, већина људи их обично користи чак и ако имају друге претраживаче. Понекад се линкови отварају подразумевано у прегледачу Сафари.

Има смисла избрисати историју Сафари посета. Отворите апликацију на свом иПхоне уређају и кликните на другу икону која изгледа као отворена књига. Изаберите последњу картицу са иконом сата која је картица Историја. На дну ћете видети опцију Цлеар. Кликните и изаберите Све време да бисте избрисали целу историју прегледања из Сафари-ја. Ако не желите да пријавите историју прегледања, можете да користите Сафари у приватном режиму.

Обриши Цхроме историју на иОС-у

Цхроме је један од најпопуларнијих претраживача на свету и подржава скоро сваку платформу и оперативни систем. Постоје два начина за брисање историје Цхроме-а.

Да бисте избрисали Цхроме историју, покрените апликацију и идите на Мени. Када уђете, изаберите Приватност где можете да управљате својим сачуваним подацима. На дну екрана ћете видети Цлеар Дата Бровсинг.

Цхроме пружа већу флексибилност у смислу онога што можете и не можете да очистите у апликацији. Изаберите све што желите да избришете као што је историја прегледања, подаци кеша, сачуване лозинке и још много тога. Имајте на уму да ће све што не изаберете остати на уређају. Када завршите, кликните на Цлеар Бровсинг Дата у црвеном фонту испод и готови сте. Убудуће можете да се ослоните на анонимни режим Гоогле Цхроме да бисте претраживали интернет без остављања трагова на иПхонеу или иПад-у.

Обриши историју историје претраге

Превлачење на почетном екрану открива Спотлигхт, глобално поље за претраживање које може да тражи апликације, називе датотека и нуди предлоге за СИРИ. Ви, баш као и ја, вероватно га користите све време, што значи да се тамо скупи много података о претраживању.

Да бисте избрисали историју претраживања Спотлигхт, идите на Поставке и одаберите СИРИ & Сеарцх. Скролујте мало испод да бисте пронашли наслов СИРИ приједлога. Морате да искључите, а затим да се вратите на следећа два подешавања:

  1. Предлози у претрази
  2. Сугестије у изгледу

Ово ће одмах обрисати све ваше историје и податке Спотлигхт претраживања.

Неки корисници су пријавили другачији начин брисања историје претраживања Спотлигхт-а. У зависности од верзије иОС-а, можете или нећете моћи да видите ову опцију.

На почетном екрану превуците надоле да бисте открили рефлектор. Овде би требало да видите неке подразумеване предлоге за апликације и на десној страни испод предлога, видећете дугме Цлеар. Кликните на њу да бисте избрисали целу историју претраживања. Притисните ОК ако се од вас затражи да потврдите.

Цлеар Апп Користи историју

Сваки пут када отворите и користите апликацију, телефон ће је запамтити. Када притиснете дугме Хоме, апликација нестаје, али не и потпуно. Остаје отворен у позадини, тако да у случају да га желите поново користити, ваш иПхоне ће трошити мање ресурса и брзо га покренути.

Да бисте избрисали историју апликације, једноставно двапут додирните дугме за почетну страницу. Сада би требало да видите све апликације које сте недавно користили. Једноставно превуците сваку апликацију један по један како бисте је избрисали из историје претраживања. Када све апликације буду уклоњене, враћате се на почетни екран.

Ресетирајте иПхоне да бисте обрисали све поставке

Иако су горе поменута решења веома специфична и односе се на појединачне апликације и подешавања, Аппле такође нуди начин за чишћење или брисање свега у једном покрету. То се зове Ресет. Обнављање иПхоне уређаја се обично обавља када продајете иПхоне некоме другоме и желите да обришете све податке.

Када ресетујете иПхоне или иПад, изгубићете све податке. Све. У основи, ваш иПхоне ће се вратити у првобитно стање, онако како сте га пронашли када сте га купили у продавници или на мрежи. Као нови корисник морат ћете одабрати језик, креирати / унијети Аппле ИД и тако даље. Имаш слику.

Ово се не препоручује ако нисте направили резервну копију важних података као што су контакти, фотографије, датотеке и било што друго што би вам могло затребати касније. Ако је опција за иЦлоуд омогућена, поставке апликације и други подаци се аутоматски синхронизују у облаку и требало би их поново успоставити сљедећи пут када унесете Аппле ИД.

Да бисте извршили хард ресет, отворите Подешавања и померите се надоле да бисте пронашли дугме Ресет. Када кликнете на њега, видећете бројне опције. У зависности од ваших потреба, можете да избришете поставке локације и приватности, изглед почетног екрана, да избришете речник за тастатуру где сте унели сопствене речи, да ресетујете мрежне поставке као што су Блуетоотх и ВиФи подаци или да обришете сав садржај и подешавања да би ваш иПхоне био купљен јуче .

Избор је на вама. Овај корак може потрајати и препоручљиво је да ваш иПхоне буде повезан са извором напајања пре него што започнете овај процес.

Обриши целу историју на иПхоне уређају

Промена паметних телефона годишње постаје све чешћа него што бисмо желели да признамо. Сада је више као прибор. Произвођачи долазе са новим паметним телефоном сваке године, заједно са свим правим звончићима и звиждаљкама да привуку нашу пажњу. Али пре промене телефона, морамо да водимо рачуна о две ствари: бацкупу и историји. Потребно је да направите резервну копију свега што имате на телефону и онда морате да обришете све податке.

Као што видите, постоји више начина да се ријешите овог проблема. Свака апликација може да има своју историју претраживања и података, што значи да морате урадити своју дужну пажњу како бисте били сигурни да их све избришете пре него што предате свој иПхоне било коме другом.

Не желите да ваши драгоцени подаци падну у погрешне руке, зар не?

Претходни Чланак

7 најбољих екстерних ГПС пријемника за аутомобиле, камионе и летове

7 најбољих екстерних ГПС пријемника за аутомобиле, камионе и летове

Спољни ГПС уређаји користе за логовање координата. Можете користити ове спољашње ГПС антене са Дасхцамс, иПадс, Андроид таблетима или чак и ГПС уређајима возила да бисте прецизније пратили локацију. Са овом вањском ГПС антеном и Оффлине или Онлине Мапом, можете претворити свој иПад или Лаптоп у самостални ГПС уређај. Ови ГПС сензори долазе са УСБ каблом или Блу...

Sledeći Чланак

Како сакрити нежељене апликације са Андроид екрана без деинсталације

Како сакрити нежељене апликације са Андроид екрана без деинсталације

Можда сте инсталирали неколико апликација на Андроид уређају које су потребне или нису потребне. Ове апликације би се налазиле на екрану Андроид телефона који се протеже на неколико екрана. Понекад ће бити потребно неколико минута да се провери да ли је потребна Апп апликација из ових Андроид Апп екосистема. Скоро све апликације инсталиране на А...